Terwijl alle ogen op Bitcoin zijn gericht, terwijl de cryptocurrency-gemeenschap kijkt en wacht tot de volgende opwaartse trend van het activum begint, is een ander crypto-activum parabolisch geworden – maar niet in prijs.

De marktkapitalisatie en het totale aanbod van Tether zijn meer gestegen dan de prijs van Bitcoin. Ook gemakkelijk te verslaan Bitcoin, is het aantal Tether-transacties op de Ethereum-blockchain, wat mogelijk aantoont dat de stablecoin zeer snel de favoriete cryptocurrency wordt.

Tether-transacties op Ethereum overtreffen Bitcoin voor de eerste keer ooit

Tether is wat de cryptocurrency-industrie een stablecoin noemt. De waarde ervan is zowel direct gekoppeld aan de dollar als 1: 1 ondersteund door een overeenkomstige hoeveelheid fiat-valuta en andere activa. Dit houdt de prijs van de cryptocurrency relatief stabiel, wat het een ideale veilige haven maakt voor cryptocurrency-handelaren om kapitaal te parkeren tijdens Bitcoin-neergang.

Die use-case heeft Tether in de eerste plaats op de kaart gezet, maar is sindsdien uitgegroeid tot een krachtpatser van een cryptocurrency – mogelijk de meest gebruikte asset in de ruimte.

Belangrijke dag voor USDT op Ethereum gisteren. Voor het eerst sinds de oprichting had het meer dagelijkse transacties dan Bitcoin (282k versus 254k). Het domineert het Ethereum-netwerk. Momenteel heeft Tether 10x meer transcaties dan enige andere ERC20.

Volgens gegevens is de marktkapitalisatie van Tether gestegen tot bijna $ 10 miljoen in waarde in USD. Het voortdurende afdrukken van meer en meer van de stablecoin heeft ervoor gezorgd dat het activum Ripple uit de nummer drie plek in de cryptomarkt top tien per marktkapitalisatie “flippen”.

Ook stijgt het aantal Tether-transacties dat plaatsvindt op de Etheruem-blockchain.

Uit gegevens blijkt dat het totale aantal transacties dat door Tether via de Ethereum-blockchain is verzonden, voor het eerst de Bitcoin overtrof.

Dagelijkse Tether-transacties bereikten een hoogtepunt van 282.000 transacties, terwijl Bitcoin met slechts 254.000 transacties achterbleef.

Tether springt niet alleen over Bitcoin in totaal dagelijkse transacties, maar domineert ook het Ethereum-netwerk.

Het totale aantal op Tether gebaseerde transacties is nu tien keer meer dan enig ander ERC-20-token. ERC-20 is een overeengekomen Ethereum-standaard die werd gebruikt om duizenden nieuwe tokens te lanceren tijdens de ICO-hausse. Gelukkig is eth kopen via ideal ook mogelijk.

USDT-afdrukken faalt om de Cryptocurrency-rally te stimuleren, vindt de Stablecoin een nieuwe use-case?

Elke nieuwe piek in nieuw geprint Tether zorgt ervoor dat de markt voor cryptocurrency steeds bullisher wordt op Bitcoin. In het verleden heeft Tether-printen geleid tot het pompen van cryptocurrency. Deze keer blijft Tether nieuwe stablecoin-activa uitpompen, maar Bitcoin blijft worstelen met weerstand van $ 10.000.

Ondertussen is de marktkapitalisatie van Tether nog nooit zo groot geweest en is het activum nog nooit zo algemeen gebruikt. De marktkapitalisatie van Tether is bijna verdubbeld sinds de historische prijsdaling van Black Thursday in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

In plaats van te vertrouwen op het fungeren als een veilige haven tijdens extreme volatiliteit van de cryptomarkt, heeft de stablecoin een nieuwe use-case gevonden omdat het de meest waarschijnlijke crypto-asset is die van beurs naar beurs of van portemonnee naar portemonnee wordt verzonden. Ripple kopen via ideal maakt dit ook makkelijk.

Bitcoin, als de allereerste cryptocurrency, laat vaak zijn leeftijd zien als het gaat om de snelheid van zijn netwerk en hoe snel transacties worden bevestigd. De kosten zijn ook gestegen naarmate het netwerk verstopt raakt.

Onlangs bereikten de transactiekosten van Bitcoin een absurd hoogtepunt, en transactiebevestigingen begonnen in sommige gevallen meer dan 24 uur in beslag te nemen.

De boost in Tether kan te wijten zijn aan het feit dat de use-case zich uitbreidt naar een eenvoudige, goedkope en snelle manier om geld van account naar account te sturen, allemaal zonder de knelpunten die vaak voorkomen bij het verzenden van Bitcoin.

Zodra Tether op zijn bestemming aankomt, kan het gemakkelijk worden ingewisseld voor Bitcoin of andere cryptocurrencies, waardoor het voor velen snel de favoriete cryptocurrency wordt.