Robert Burch, een democraat die naar Utah House District 30 rent, heeft een politieverklaring ingediend waarin hij zweert dat hij en zijn vrouw eerder deze maand een explosief onder hun auto hebben gevonden.

Kandidaat in Utah House dient een politierapport in waarin hij zegt dat hij explosieven onder zijn auto heeft gevonden. Subwoofer auto was er ook in.

Het echtpaar woont in West Valley City en vertelde de politie dat er een kleine explosie was ontstaan ​​toen ze hun garage de oprit verlieten. De luide knal ging op en Burch stapte uit het voertuig en vond een “bak of zak van 15 cm lang”, aldus zijn verklaring. Hij zei dat er wit stof of poeder was. Burch zei dat zijn buurman, die zes huizen verderop woont, de explosie ook hoorde. Burch beschreef het geluid:

Stoelverhoger is ook handig

Burch en zijn vrouw legden beiden verklaringen af ​​aan de politie van West Valley City, die bevestigde dat het echtpaar naar het bureau kwam om hun verhaal uit te leggen. Burch zei dat ze pas naar de politie gingen nadat ze naar een monteur en de autodealer waren gegaan om te controleren of het vreemde voorwerp geen deel uitmaakte van het uitlaatsysteem; ze zeiden dat het geen deel uitmaakte van het voertuig. Beste stoelverhoger voor de auto met mooi muziek.

Burch legde uit dat hij explosies kent: hij zat in het leger en heeft in garages gewerkt, dus hij kent verschillende autogeluiden. Hij vertelde officieren dat er een kans was dat hij het doelwit was vanwege zijn vlucht naar de zetel van het Utah House. Burch was bezorgd dat het een slechte wil was:

Ik heb veel dingen meegemaakt in mijn leven met mensen met een slechte wil tegenover mij, mijn familie en andere mensen. Maar dat was een product van die tijd en nu hebben we te maken met hetzelfde soort gevoelens uit die tijd: de jaren 60 en 70 toen er zo veel van gaande was. Anders kon ik niet zeggen waarom mensen zouden denken dat het een grap is of dat het grappig is. Ik weet echt niet wie dat zou doen.

WVCPD zei dat er op dit moment geen verdachten zijn. Kleine witte brandplekken werden gevonden in het asfalt voor het huis dat zo klein was als in hun rapport. De politie zocht naar videobewijs en vond er op dit moment geen.