Een opstalverzekering is iets dat de meesten van ons hebben en nodig hebben.

Ga hier om gemakkelijk online goedkope opstalverzekering vergelijken.

Zou je in de regen lopen zonder paraplu? Waarschijnlijk niet. Denk aan een inboedelverzekering als een paraplu voor uw huis. Misschien heb je tot nu toe een verzekering vermeden vanwege de kosten. Hier zijn enkele tips om uw premie te verlagen om deze betaalbaarder te maken.

Niet alle verzekeringen zijn hetzelfde, hoewel u zult merken dat de meeste soortgelijke jargon gebruiken. Allianz, onze schadeverzekeraars, geven enkele tips over hoe u uw premie kunt verlagen.

1. VERHOOG UW OVERSCHOT

Een eigen risico is de premie die u moet betalen voor een claim die u op uw verzekering doet.

Verzekeringen hebben een minimum eigen risico. Maar als u ervoor kiest om een hoger eigen risico te betalen, dan kan uw verzekeringspremie worden verlaagd.

Verzekering Tips

De verzekeraar betaalt u het schadebedrag, verminderd met het eigen risico. Als u bijvoorbeeld $ 10.000 aan gestolen goederen claimt en uw eigen risico $ 500 is, ontvangt u $ 9.500.

Sommige kleine bedragen zijn mogelijk niet de claim waard omdat het eigen risico hoger is dan het claimbedrag. Alsof je het glas van de schuifdeur kraakt. Het kan $ 100 kosten om te repareren, dus het is het niet waard om het eigen risico te betalen.

2. WAARDEER UW INHOUD NAUWKEURIG

U wilt uw inhoud niet onder- of overwaardeeren. Als u ze voor minder dan de waarde verzekert, kunt u bij een claim uit eigen zak worden gelaten. Overschatting betekent dat u hogere inboedelverzekering kosten betaalt voor dekking die u niet nodig heeft.

Tip Inboedelverzekering

Maak een spreadsheet met al uw inhoud en hun waarden om u te helpen deze bij te houden.

3. INSTALLEER EEN ALARM

Afhankelijk van de buitenwijk waar u woont, kan het verplicht zijn om uw huis te voorzien van een alarm om verzekerd te zijn. Zelfs als dit niet het geval is, kunnen alarmen inbrekers afschrikken en uw premie verlagen. Tegenwoordig zijn er alarmen voor alle budgetten.

Tip

Overweeg aanvullende veiligheidsmaatregelen in huis om uw waardevolle spullen te beschermen.