Voor veel kleine kantoren met minder dan 4 telefoons (extensies) en 4 telefoonlijnen zijn deze meerlijnstelefoontoestellen voldoende en voordelig. Naarmate een bedrijf groeit, beginnen de vele nadelen van deze telefoons echter hun waarde te bewijzen. Je kunt het terugvinden op deze website.

Ter vergelijking, multi-line business telefoons worden verkocht met de marketing term, “KSU-less design,” wat zich vertaalt (in kopers geesten) naar lagere totale kosten. Kleine telefoonsystemen daarentegen bevatten een aparte KSU-unit of “Brain” naast elke telefoon. Een groot nadeel is dat u moet spelen wanneer u uw telefoons met de lijnen van de telefoonmaatschappij verbindt. De KSU fungeert als “lijninterface” voor een telefoonsysteem, alle belangrijke systeemaansluitingen eindigen bij de KSU. Nu elke telefoon met meerdere lijnen fungeert als een eigen “mini-telefoonsysteem”, heeft elke telefoon nu een directe verbinding met elke telefoonlijn nodig.

Een enkele telefoonlijn bestaat uit 1 paar draden. Bijna alle multi-line telefoons ondersteunen tot 4 lijnen,

Wat betekent dat elke multi-line telefoon tot 4 paar draden of het equivalent van een standaard Cat5e kabel nodig heeft. Naarmate u meer KSU-loze telefoons aan uw kantoor begint toe te voegen, moet u rekening houden met de kosten voor het installeren van nog een druppel cat5e (of cat5e) kabel. U moet ook rekening houden met de extra aansluitblokken in uw telefoonkast waar al deze telefoons “Overbrugd” (of gedeeld) moeten worden naar de 4 telefoonlijnen.

  1. Zoals u zich kunt voorstellen, kan voor installaties met meer dan zeg 4 of 5 telefoons het bedradingsaspect behoorlijk complex worden. Alles boven de 6 of 7 telefoons zal een bedradingsprobleem zijn, als het onprofessioneel wordt gedaan, wat bijdraagt aan de kosten van deze low budget systemen.
  2. Echter, deze overbruggingsverbinding is hoe multi-lijn telefoons elkaar “intercom”. Door het verzenden van een signaal over elke overbruggingslijn, kan elke extensie communiceren zonder daadwerkelijk een van de 4 telefoonlijnen vast te leggen. Zolang elke meerlijnstelefoon verbonden is met alle 4 de lijnen (of een bijbehorend aantal lijnen als het er minder dan 4 zijn), kan elke telefoon intern met elkaar intercommen, terwijl de telefoonlijnen vrij blijven voor externe gesprekken.

Kleine telefoonsystemen daarentegen, die zijn uitgerust met een aparte, speciale KSU-unit

Deze telefoons hebben een duidelijk voordeel in beide gebieden. Het hebben van een enkele KSU-eenheid betekent een enkel interfacepunt voor de telefoonlijnverbindingen. Veel kleine telefooninstallaties hebben slechts één enkel draadpaar nodig om elke secundaire telefoon aan te sluiten. Dit betekent dat als u een aantal telefoons in een bepaald gebied inzet, u drastisch kunt besparen op de bekabelingkosten door uw aannemer de enkele Cat5e kabel te laten “splitsen” in maximaal 4 enkele telefoonaansluitingen! – Dit wordt zeer kosteneffectief als u extra telefoons inzet.